Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Ximena Mora)</p>

(foto: Ximena Mora)

(Foto: )

Schoenendoosactie Actie4kids

BEMMEL - Ook dit jaar doet de protestantse kerk weer mee aan de Actie4kids waarbij men een of meerdere schoenendozen vult met spullen voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Op veler verzoek een lijstje met wat er wel en niet in mag, zodat u de juiste spullen geeft aan een kind. Dit jaar gaan de schoenendozen naar West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa.

Neem een normale maat schoenendoos en versier of beplak deze met cadeaupapier (geen sint of kerst papier!!) en de doos en deksel graag apart versieren. Bedenk of je een doos wilt maken voor een jongen/meisje en voor welke leeftijd: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar.

Stop alleen nieuwe (of zo goed als nieuwe) spullen in de doos. Begin met de volgende basisartikelen: Etui met 3 (nieuwe) pennen,3 potloden, puntenslijper, gummetje. Tandpasta, tandenborstel, zeep, washandje. Schriften en een knuffeltje (heel belangrijk).

Maak een keus uit de volgende spullen, totdat de doos lekker vol is; Schoolspullen: , kleurpotloden, kleurboek, liniaal,schrijfblok( geen stiften in verband met uitdrogen), gewone schaar met stompe punt!

Toiletartikelen: toilettasje, kam/borstel, spiegeltje, haarspelden/elastiekjes, armbandje, ketting, enzovoort (geen shampoo, douchefris en deodorant in verband met lekken).

Speelgoed: popje, autootjes, kleine bal, jojo, knikkers, muziekinstrumentje, springtouw, spelletje, knutseltjes, enzovoort (geen bellenblaas in verband met lekken).

Andere artikelen: kunststof beker, linnen draagtas, sokken, ondergoed, pet, kledingstuk enzovoort. Wat doe je nìet in de doos: snoep en dergelijke, oorlogsspeelgoed, geen glas, artikelen met batterijen, artikelen die snel uitdrogen zoals stiften, klei, lijm en verf, en verwijder al het verpakkingsmateriaal (denk ook aan het gummetje) zodat er niets in de natuur terecht komt.

Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen. We willen vragen om de transportkosten (á vijf euro) te delen met ons, dus ieder de helft. Doe het geld, (2,50 euro) in een envelop en lever het samen met de doos in op onderstaand adres: mevrouw I. Kuik-Moed, Oosteind 8. Bemmel; 0481463507 (inleveren kan tot en met 12 december).

Meer berichten