Logo gemeentenieuwsonline.nl

Gratis online-theater over jonge mantelzorgers

LINGEWAARD - 'What if…" Een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Een muzikale theatervoorstelling over en voor jonge mantelzorgers.

Op dinsdag 1 december 2020 speelt theatergroep Bint de dynamische voorstelling ‘What if…’ om 19.30 uur via een gratis livestream. ‘What if…’ laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt jongeren, ouders, docenten en professionals bewust van dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen. De voorstelling wordt georganiseerd door Indigo in samenwerking met Gemeente Nijmegen, Bindkracht10 en Mantelzorg Nijmegen en is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van (jonge) mantelzorgers.

Wat als jij je moeder eten geeft, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet af kunt spreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan? ‘What if…’ maakt voelbaar wat de impact van het zijn van een jonge mantelzorger kan zijn. De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar. Na afloop van de voorstelling wisselt het publiek met elkaar in kleine groepjes hun eigen ervaringen uit. “De voorstelling was raak, een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het kan zijn om jonge mantelzorger te zijn. De jonge mantelzorgers zeiden: alles is herkenbaar, ik zou willen dat mijn docenten dit zagen….”, aldus een bezoeker.

Zich aanmelden kan via info@indigogelderland.nl. Men ontvangt dan een link voor de livestream.

Meer berichten