Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Op de foto van links naar rechts: Jennifer (marimba A), Stan (Mallets B), Quint (snaredrum B), Rens (snaredrum B) en Bo (drums A). (foto: Hennie Bierman)</p>

Op de foto van links naar rechts: Jennifer (marimba A), Stan (Mallets B), Quint (snaredrum B), Rens (snaredrum B) en Bo (drums A). (foto: Hennie Bierman)

(Foto: Hennie Bierman)

Aantal leden muziekvereniging Volharding geslaagd

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding is een bloeiende vereniging waar leden van jong tot oud hun muzikale ambities kwijt kunnen. Naast het A orkest en slagwerkgroep, momenteel is de jeugdslagwerkgroep samengevoegd met de ouderen, Zorgt Volharding er ook voor dat de leden een goede muzikale opleiding kunnen volgen.

In de begin jaren van Volharding, in 1951 is onze vereniging opgericht, werd niet zo veel aandacht besteed aan opleidingen. Iedereen was druk met zijn dagelijkse beslommeringen en voor opleiding was geen tijd en geld. Na een aantal maanden onder leiding van de dirigent of mede muzikant werd je al snel meegenomen tijdens de optochten en concerten. Maar tegenwoordig zit daar, zeker voor de jeugd een veel breder en inhoudelijke opleiding aan vast. In de meeste gevallen zijn het de jeugdige muzikanten die vanaf hun zesde al worden opgeleid in de muziek. Dat begint vaak met een blokfluit of slagwerk instrumenten.

Bij Volharding worden dan, op blokfluit na, alle leerlingen door conservatorium afgestudeerde docenten opgeleid. De basis of wel AVM opleiding met blokfluit geschiedt door onze enthousiaste muzikant Nadine Mensink. Deze manier van opleiden werpt dan ook zijn vruchten af en zorgt er voor dat zowel het A orkest als ook de slagwerkgroepen aanzienlijk aan kwaliteit heeft bijgedragen.

Begin oktober waren er weer de slagwerk praktijk examens van de bond KNMO. Van Volharding hebben vijf leerlingen het examen afgelegd, en zijn allemaal geslaagd met zeer mooie cijfers van 8,5 tot zelfs 9,5.

Meer berichten