Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Raamposter

HUISSEN - Voor het raam van de protestantse kerk in Huissen hangt een nieuwe poster met informatie over de vieringen. Het is de derde poster al weer sinds de coronacrisis uitbrak. Wat duurt die crisis toch vreselijk lang, véél te lang – en hoe lang gaat het allemaal nog duren?

Er worden grote hoeveelheden informatie, richtlijnen en meningen over ons uitgestort. Daarom proberen we aan onze poster met informatie een opwekkende en positieve toon en kleur te geven voor al die mensen die langs ons kerkgebouw lopen. We blijven solidair - houd afstand en houd vol – heb het leven lief! Na de bloeiende narcissen van David Hockney en het vrolijke zoekplaatje van de Church of England met allemaal vindplaatsen van de kerk is er nu een kunstwerk van de Belgische cartoonist O’ Sekoer. Hij maakte deze poster, geïnspireerd door Keith Haring (1958 – 1990), een bekende Amerikaanse graffiti kunstenaar. In 1988 hoort hij dat hij besmet is met het aidsvirus en sterft in februari 1990, 31 jaar jong. Een kunstenaar op zoek naar een taal die iedereen verstaat. Omgaan en leven met zware onderwerpen en tóch kleur, hoop en weerstand aan mensen bieden. Zoals Jezus dat deed. Die over God en geloven sprak in kleine alledaagse verhaaltjes en gelijkenissen. Niet in de synagoge, maar op straat, op marktpleinen. Daar waar mensen leven. In een taal die niet al te ingewikkeld is.

Viering Protestantse Gemeente Huissen, zondag 22 november 10.00 uur. Voorganger ds. Jan ter Avest, Rheden. Viering bijwonen? Geef je op via aanmelden@pknhuissen.nl.

Meer berichten