Parochie H. Maria Magdalena
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Parochie H. Maria Magdalena

Bezinning bij 28 en 29 november

Eerste zondag van de Advent

In de Advent collecteren wij voor de Adventsactie van de Nederlandse bisdommen. De Adventsactie steunt dit jaar de zwaarst getroffen gebieden in de wereld:

Door verplichte lockdowns in Afrika, Azië en Latijns-Amerika door het coronavirus moeten mensen thuisblijven en mogen ze zich niet verplaatsen. De meeste mensen kunnen dus niet naar hun werk en voor veel van hen betekent dat ook dat ze minder of geen inkomen ontvangen. Ook de medische zorg staat onder druk door de maatregelen. We horen van een van onze partners in Oeganda bijvoorbeeld dat mensen met een hiv-infectie niet naar het ziekenhuis kunnen voor hun medicatie omdat alle openbaar en privé vervoer is stilgelegd. Zwangere vrouwen moeten lopend naar de medische posten, omdat hun echtgenoten ze niet mogen brengen. Ze moeten noodgedwongen de vaak grote afstand lopend afleggen. Verschillende vrouwen kregen hun baby al langs de kant van de weg… Met name dagloners worden zwaar getroffen door de maatregelen: geen werk betekent voor hen: geen geld. Daarmee voltrekt zich in veel huishoudens een onzichtbare ramp: spaargeld is er niet of nauwelijks en veel mensen hebben geen geld om eten te kopen waardoor hongersnood dreigt. Daarnaast is de kans op een uitbraak van het coronavirus in veel gebieden groot, omdat mensen zichzelf door onwetendheid onvoldoende beschermen. Een aantal van onze partners is inmiddels begonnen met het verlenen van noodhulp: ze delen onder meer voedselpakketten uit aan de armste families, geven voorlichting over hoe infectie met het coronavirus te voorkomen, ze vangen straatkinderen op en verspreiden zeep, thermometers, mondmaskers en handschoenen.

Zaterdag 28 november

H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

St. Leonardus Oosterhout: 19.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

Zondag 29 november
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, voor de kinderen kinderwoorddienst in De Hoeksteen

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

St. Jacobus de Meerdere Valburg: 9.30 u: Eucharistieviering, F. Bomers

H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliaviering

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Donaties voor vaste camera’s kunt u storten op rekening NL62RABO0324503806 t.a.v. H. Maria Magdalena, o.v.m. Actie MenM Verbonden.

De aanscherping van de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan betekent ook een verandering in onze parochie. Er mogen maximaal dertig kerkgangers tijdens een eredienst in onze kerken aanwezig zijn. Daarom zult u in de tijd dat deze richtlijn geldt zich voor de weekendviering vooraf moeten aanmelden via het reserveringssysteem dat u vindt op onze website -rkparochiemariamagdalena.nl- of als dat niet mogelijk is telefonisch via het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen.

Meer berichten