Opruimen van gemaaid gras. (foto: Titia Wiggers)
Opruimen van gemaaid gras. (foto: Titia Wiggers) Foto: Titia Wiggers

Het is gelukt! Natuurgebied Plaksche Veld is winterklaar

Algemeen

BEMMEL - Plaksche Veld is gemaaid en geharkt door vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk en een tiental vrijwilligers uit de buurt. Het was meer werk dan aanvankelijk gedacht werd maar met vereende krachten is deze klus geklaard. Het resultaat is fantastisch en er is prima samengewerkt.

"Het weer was goed, droog en regelmatig zagen we de zon, dat was erg mooi. Ook omdat dit bijzonder is voor november! We hebben buiten, in het veld, met veel plezier gewerkt, kopje koffie erbij gedronken en op ons gemak met de buurtbewoners gepraat. Natuurlijk volgens de coronaregels. Maar we hebben niet alleen geklust, het was ook gezellig samen.

Het is gelukt, de bloemen krijgen de ruimte om in het voorjaar en de zomer weer uitbundig te bloeien. Daar kunnen we allemaal van genieten en de buurt wordt er steeds aantrekkelijker door. Wij zijn trots op onze leefomgeving en danken alle vrijwilligers heel hartelijk voor hun actieve bijdrage en inzet."

"Wilt u de volgende keer ook vrijwillig een dagdeel of dag helpen in deze mooie omgeving? Stuur dan een e-mail naar landschap@lingewaardnatuurlijk.nl.

U kunt ook vriend worden van Stichting Lingewaard Natuurlijk, dan ontvangt u de Nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van al onze activiteiten in- en voor de natuur. Kijk ook eens op onze website: www.lingewaardnatuurlijk.nl."

Uitgelicht

Digitale krant