Amnesty International schrijfactie
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Amnesty International schrijfactie

BETUWE - Coronatijd en dan toch een schrijfactie? Jazeker, het kan óók nu en dus doen we het. Misschien beseffen we dit jaar meer dan anders wat vrijheid betekent, nu we door alle veiligheidsmaatregelen enigszins in onze vrijheid werden beperkt. Reden te meer om op te komen voor mensen die onschuldig en vaak zonder proces volledig van hun vrijheid zijn beroofd.


Amnesty International organiseert jaarlijks een schrijfactie voor deze mensen. De gevangenen voelen zich enorm gesteund door de bemoedigende kaarten. Bovendien zijn er al heel wat gevangenen vrijgekomen na en door een schrijfactie.
Om zo veilig mogelijk te kunnen werken geeft Amnesty dit jaar persoonlijke schrijfpakketten uit. In ieder pakket zit alles wat er nodig is voor één persoon, van pen tot voorbeeldbrieven en kaarten. Als je graag thuis schrijft, alleen of met meerderen, laat dit dan even per onderstaand mailadres weten. Dan kun je een of meer pakketjes op komen halen.

"Vind je het leuker om bij ons in Ressen te komen schrijven: van harte welkom. Om voldoende afstand te kunnen waarborgen schrijven we op twee locaties, in en naast de kerk. Naast een nuttige is het, elk jaar weer, ook een hele gezellige activiteit. Je bent van harte welkom, ook als je maar even tijd hebt om te schrijven."


Voor koffie, thee en een heerlijke maaltijdsoep wordt gezorgd. Plaats: protestantse kerk Ressen en De Kosterij,        Kerkenhofstraat 3 en 5a in Ressen op donderdag 10 december van 16.00 tot 20.00 uur. Contact: pleisterplaatsressen@4-plek.nl.

Meer berichten