Huissen in Tekstbeeld De magie van de herfst…
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Gerrie Aldershof)</p>

(foto: Gerrie Aldershof)

(Foto: Gerrie Aldershof )

Huissen in Tekstbeeld De magie van de herfst…

HUISSEN - Het is herfst. Maar deze herfst is anders dan de andere. Corona-maatregelen vragen veel aandacht. De natuur is daarbij een welkome afleider, een opkikker: een cadeautje.

Tekst: Gerrie Aldershof

En hoewel de lente me meer verleidt tot een 'vreugde sprongetje' ken ik geen 'herfstdip'. Een herfstzonnetje lokt me al gauw naar buiten. Voor een frisse neus. Voor energie. Voor vitamine D. Of (zoals deze keer) voor een fotomoment over de explosie van herfstkleuren voor een stukje in deze krant. Ik ken mijn doelen op mijn duimpje. Standplaats ‘vijver Parkzone Zanderij’ op de Zilverkamp is er zo-één. Het is dè Hotspot van de Zilverkamp. Kenmerkend is de fontein in vijver Zanderij die in de eerste jaren van de oplevering van de Zilverkamp (in 1985) de wijk zo'n feestelijk tintje gaf. Thans is die fontein verworden tot een rustplaats voor vogels.

Daar sta ik. Op een breed 'plateau'. Mooi coronaproef. Met aan mijn linkerhand het stenen bruggetje en aan mijn rechterhand de knotwilgen. En achter mijn rug het scholencomplex met de monumentale dakplatanen: in 'camouflagepak'. Voor mij een fascinerende skyline met een verscheidenheid aan bomen. De bomen dateren uit plantjaar 1977/1978 en het zijn gerespecteerde vijftigers. De 'kweekjaren' meegeteld. Achter de bomen ligt de Landouwen. De hoofdrolspelers zijn van links naar rechts: moeraseiken, een honingboom (mooi solitair), zwarte berken, een boomhazelaar en als sluitstuk moerascypressen met ervoor een zwarte els verweven met een esdoorn. Een pracht gezelschap...

Een melange van deze bomen met de fantastische herfstkleuren (van vuurrood tot goudgeel) weerspiegelen zich schilderachtig in de vijver Zanderij. Met de speling van het licht en zonnestralen is de herfst een waar fenomeen. Die herfstkleuren brengen je dichterbij de natuur dan ooit. Lijkt het wel. Wat een onuitputtelijke inspiratiebron!

Nog even en Jan de Wind blaast deze kleurenpracht weg. Maar niet getreurd, want de foto viert nog de magie van de herfst in deze nare en onvoorspelbare coronatijd…

Meer berichten