School’s cool zoekt coaches voor leerlingen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een mentor van School&#39;s cool coacht zijn leerling. (foto: istock)</p>

Een mentor van School's cool coacht zijn leerling. (foto: istock)

(Foto: istock)

School’s cool zoekt coaches voor leerlingen

LINGEWAARD - Veel leerlingen kunnen wel wat extra steun gebruiken tijdens hun middelbare schoolcarrière. Zeker nu tijdens het thuisonderwijs. Stichting School's cool coacht deze leerlingen en is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers in Lingewaard.

School’s cool ondersteunt in heel Nederland kinderen in het voortgezet onderwijs met vrijwillige mentoren. Ook in Lingewaard zetten jaarlijks vele mentoren zich in voor hun leerlingen.

De mentor komt elke week één tot anderhalf uur bij de leerling thuis. Daarbij kan de leerling geholpen worden met schoolactiviteiten en kan de leerling ook algemene vragen stellen. School’s cool-coördinator Christiane Jennekens zegt hierover: “De mentor kan ook een soort van maatje zijn voor de jongere: wanneer een jongere ergens mee zit, kan de mentor een luisterend oor bieden. Het doel is dat de leerling met plezier en vertrouwen naar school toe gaat.”

Door corona vindt de coaching vanuit School's cool nu op afstand plaats, bijvoorbeeld met videobellen of een wekelijks telefoongesprek. Dat betekent zeker niet dat de coaching minder waardevol is. "Juist nu hebben leerlingen behoefte aan stuctuur en ondersteuning. In Lingewaard zijn er meerdere jongeren die wachten op een coach. We hopen dus dat zich snel nieuwe vrijwilligers melden. Met een uur per week maak je namelijk al het verschil."

Meer weten? Kijk op www.schoolscoolnijmegen.nl, mail naar info@schoolscoolnijmegen.nl of bel met 024 3503466.

Meer berichten