Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wie krijgt in Huissen Het Räökeliezer?

HUISSEN - Carnaval of niet, komende vrijdag (dit jaar de start van het niet-carnaval) wordt bekend gemaakt wie Het Räökeliezer 2021 in ontvangst mag nemen. Wie heeft zich in Huissen zodanig gemanifesteerd dat hij of zij deze onderscheiding krijgt?

Volgens het genootschap achter Het Räökeliezer zijn er, ondanks alle beperkingen van dit jaar, tal van personen die in aanmerking komen. Mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt, die zich de vingers hebben gebrand of die, alle goede bedoelingen ten spijt, op de een of andere manier in opspraak zijn geraakt. Vorig jaar werd wethouder Theo Janssen in de schijnwerpers gezet ‘voor zijn hele oeuvre’, zo heette het toen.

De bekendmaking gebeurt elk jaar in café Het Moment. Dit keer moet de gebeurtenis echter uitwijken naar een bijzonder podium. Iedereen kan nu getuige zijn van de uitreiking via Facebook en YouTube. De beelden zijn te zien vanaf het moment dat Nederland komende vrijdag weer op slot gaat, als in Huissen de klok van negen uur luidt.

Meer berichten