Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>flowers in the desert. (stockfoto)</p>

flowers in the desert. (stockfoto)

(Foto: stockfoto)

Kleur in de woestijn

RESSEN - Veel mensen ervaren deze tijd als een woestijntijd en zien soms weinig kleur in een bestaan waar zoveel dingen niet meer kunnen of mogen.

De woestijn is echter niet alleen maar droog en dor en kleurloos. Er zijn oases, soms bloeit er ineens een prachtige bloem en er vinden ook mooie ontmoetingen plaats. Bovendien is de woestijn in veel tradities, waaronder de christelijke, een plaats van bezinning en inspiratie.

Pleisterplaats Ressen gaat in de vastentijd op zoek naar kleur in de woestijn, naar verhalen van hoop, naar mensen die ons inspireren.

In de vastentijd (die begint op woensdag 17 februari en eindigt op donderdag 1 april) zullen we elke week een inspirerend filmpje posten op onze site. Voor die filmpjes hebben we zeven mensen gevraagd om een positiefs, persoonlijk verhaal met ons te delen en een symbool in de kerk van Ressen neer te zetten in de ‘woestijn’ die we daar op een tafel hebben gemaakt.

Het zijn mensen die op een bijzondere manier ‘geraakt’ zijn door wat er in de samenleving gebeurt de laatste tijd. Een IC-verpleegkundige, een kroegbaas en een musicus, om een paar voorbeelden te noemen.

De kleuren in de woestijn zijn vanaf 17 februari wekelijks online te zien op www.pleisterplaatsressen.nl.

Meer berichten