Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bootcamp voor de jeugd. (foto: Sjaak Kregting)</p>

Bootcamp voor de jeugd. (foto: Sjaak Kregting)

(Foto: Sjaak Kregting)

Succesvolle jeugdsport- activiteiten in coronatijd

GENDT - Tijdens de lockdown voor scholen, is op initiatief van Walburgen-Beweegt en GendtVooruit een keur aan activiteiten voor de jeugd tot achttien jaar aangeboden door diverse verenigingen. Alle activiteiten waren een geweldig succes, niet alleen voor de kinderen die elkaar op Walburgen, de tennisbaan of in de polder konden treffen, maar ook voor de thuiswerkende ouders die nu konden videovergaderen of boodschappen deden. Spelen bij vriendjes of vriendinnetjes over en weer was er deze dagen, om begrijpelijke redenen, niet bij.

Nadat eerder deze zomer de gezamenlijk kick-off van het sportseizoen om corona voorwaarden werd gecanceld onderkenden zowel Walburgen-Beweegt en GendtVooruit de wens van kinderen om buiten activiteiten te organiseren. Na overleg met gemeente Lingewaard en SWL over de voorwaarden waaronder één en ander mogelijk was zijn alle Gendtse Sportverenigingen uitgenodigd mee te denken over het aanbod. De start was moeilijk, maar na de eerste successen was er bijna iedere dag een activiteit. Er zijn 21 activiteiten aangeboden door tien verschillende aanbieders, waaronder Gendtse sportverenigingen, IVN RijnWaal, HAN studenten en zzp'ers in de sport. Waar de verenigingen niet genoeg vrijwilligers hadden voor de begeleiding kon er een beroep worden gedaan op de maatschappelijk betrokken Old Stars, het Lingewaards veteranenvoetbal. Bijna alle activiteiten zijn per dag voor twee leeftijdsgroepen aangeboden.

Het aanbod bestond uit fietscrossen, survival run, tennisclinic, struinen in de polder, bootcamp, dansen, spelletjes, klimmen en klauteren en kleutergym. Stuk voor stuk succesnummers.

Meer berichten