Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jubileumboek en jubileumbier. (foto: Harrie Arends)</p>

Jubileumboek en jubileumbier. (foto: Harrie Arends)

(Foto: Harrie Arends)

Harmonie Angeren jubileert met boek en bier

ANGEREN - Zondag 21 februari 2021 is het op de dag af 100 jaar geleden dat de harmonie in Angeren werd opgericht. Natuurlijk had de vereniging het jubileumjaar willen aftrappen met een muzikaal hoogtepunt, maar corona strooit nog steeds roet in het eten. Daarom is er geen andere keuze dan de Angerense gemeenschap voorlopig op andere, maar wel tastbare wijze dit jubileum te laten meebeleven.

Zo is er een mooi boekwerk samengesteld over 100 jaar wel en wee van de vereniging. En is er een speciaal jubileumbier gebrouwen, de ‘Angerse blonde toeter’, om op gepaste afstand op de vereniging te kunnen proosten.

Op 21 februari wordt aan de burgemeester van Lingewaard, mevrouw Kalfs, symbolisch en op afstand het eerste exemplaar van het boek én het eerste flesje jubileumbier aangeboden. Kort daarna zal ieder huishouden in Angeren het boekwerk in de brievenbus ontvangen én kan iedere liefhebber dit speciaalbier bestellen via de website www.harmonie-angeren.nl/. Personen buiten Angeren, die graag het jubileumboek ontvangen, kunnen daarvoor inschrijven via dezelfde website. De voorraad is niet onuitputtelijk. Daarom wordt het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ gehanteerd.

Natuurlijk blijft de vereniging muzikale plannen maken voor later dit jaar. Met potlood staat er vooralsnog op 17 april een Songfestivalconcert in de Agenda en in november een wellicht nog spectaculairder Jubileumconcert. Zo mogelijk bij het verspreiden van het jubileumboek en anders op later tijdstip zal Angeren daarover geïnformeerd worden.

Meer berichten