Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Verbouwing De Lingehof gestart

BEMMEL - Zinzia Zorggroep was al lange tijd bezig met plannen voor een verbouwing van haar verpleeghuis De Lingehof, in Bemmel. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen. De Lingehof krijgt een nieuwe entree en creëert een aantal eenpersoonskamers op de begane grond. Het betreft een interne verbouwing. Aan de buitenkant zal men alleen zien dat de entree wordt aangepast.


Zinzia maakt al sinds 1998 gebruik van de locatie in Bemmel. De Lingehof heeft plek voor zo’n 150 bewoners. In totaal willen we acht eenpersoons kamers creëren op de begane grond. Daarvoor zullen enkele kantoren verbouwd worden tot kamers. Dagcentrum De Appelbloesem is inmiddels gehuisvest in de Serre van de Lingehof. De Hospice krijgt een eigen plek in De Lingehof. Het wordt een zelfstandige Hospice en het aantal plaatsen wordt uitgebreid zodat Zinzia zorg kan bieden aan zes gasten. De west-vleugel naast het Warm Welkom wordt verbouwd tot een Revalidatie-unit.

Warm Welkom
Gelijktijdig krijgt De Lingehof een eigen entree. Deze wordt gerealiseerd op de plek waar zich nu het Grand Café bevindt. De huidige entree blijft beschikbaar voor Liduina (RijnWaal Zorggroep).
Zinzia heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat is straks ook te zien aan de vriendelijke uitstraling van de nieuwe entree van De Lingehof. Net als bij enkele andere verpleeghuizen van Zinzia, wordt bij De Lingehof een 'Warm Welkom' ingericht. Dat wordt een mooie en gastvrije omgeving waarvan Zinzia hoopt dat zowel de bewoners, hun familie als mensen uit de omgeving er gebruik van zullen maken.

Start werkzaamheden
De verbouwing van De Lingehof is deze week gestart en Zinzia hoopt deze eerste fase voor de zomer af te ronden. De plannen voor een vervolg zijn in ontwikkeling. Men kijkt er naar uit De Lingehof zo praktisch mogelijk in te richten en het gebouw een mooie entree te geven. En natuurlijk hoopt Zinzia dat ook de mensen uit Bemmel straks, als alles klaar is en de coronamaatregelen het toelaten, volop gebruik zullen maken van het nieuwe restaurant in het Warm Welkom.

Meer berichten