Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Circa 80 jaar geleden.&nbsp;</p>

Circa 80 jaar geleden. 

(Foto: onbekend ca 1935)

Zoomend door corona met LWMK

HUISSEN - Het elkaar niet kunnen zien en spreken is het vervelendst. Door de coronacrisis is het sociale aspect van het koorzingen finaal vertrokken: jammer. Maar onze dirigent, Arno Vree, laat zich niet vangen en timmert aan de weg op creatieve en electronische weg.

"We hebben wel te maken met een vierstemmig koor en dat vergt nog wat meer energie en uitzoekwerk. Arno kiest een nummer uit dat geschikt is voor onze stemmen. Voor iedere partij staat er er een A4tje klaar met de juiste noten/tonen. Dat wordt op internet gezet en door onze secretaris aan de leden bekend gemaakt. Die kunnen vanaf dat moment aan de slag met het oefenen van hun partij en dat mag zo vaak als nodig. De opdracht is dat het werk zondagavond ingeleverd moet worden.

Hoe dat gaat? Niet met een dikke jas aan op het fietsje naar de dirigent. Nee, we hebben 'allemaal' een vette smartphone en daar zit een programmaatje op dat voicerecorder heet of te downloaden is. Dat gaat per mail naar Arno en die is dan aan de beurt om de aangeleverde vier stemgroepen aan elkaar te smeden om tot een hoorbaar stuk muziek. Na wat aanloopperikelen gaat dat, waarde vrienden en lezer dezes steeds beter klinken. En zo ziet u maar weer: ieder nadeel heb ze voordeel."

"Oh ja, voordat we het vergeten: we kunnen jouw stem ook goed gebruiken. Kom eens langs In Huissen in de Muntstraat 10 als het weer mag. Je bent van harte welkom en dat paar zwarte schoenen staat voor je klaar.

Hans Koster, 06 53966931 of Theo Vermaas, wie kent 'm niet, 026 3257408!

Meer berichten