Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Jenneke Coenen)</p>

(foto: Jenneke Coenen)

(Foto: Jenneke Coenen)

Vogelpoepje

'Daar staat dan Hilbert van der Duim
op het op één na hoogste stoepje,
't verschil met goud was echt niet ruim:
het scheelde maar een vogelpoepje.'

Dat was lachen én huilen in 1981: geen kampioen, uitgegleden over een vogelpoepje. Hilbert kon goed schaatsen, hield van een grap en zat vol mooie levensverhalen!

Deze week begint na een weekend zonder carnaval de Veertigdagentijd: de voorbereidingstijd naar Pasen. Verhalen over de levensweg van Jezus die dééd wat hij zei: ik ben er voor jou. Zoals God barmhartig is voor jullie, wees barmhartig voor hen die honger en dorst hebben, gevangenen en vreemdelingen, zieken en naakten. Als zevende werk van barmhartigheid werd later toegevoegd: het begraven van de doden

Dat komt uit Bijbelboek Tobit, toen het aanraken van doden onrein was. Maar uit respect voor ieders leven begraaft Tobit de doden die buiten de stadspoort bleven liggen. Omdat hij dan zelf onrein was, bleef hij buiten slapen en dan valt er een vogelpoepje in zijn oog: hij wordt blind. Zijn enige zoon gaat dan op reis, op zoek naar genezing. Zo vader, zo zoon! Barmhartigheid gaat door, schakels die samen een ketting van liefde vormen (Matthijs Glastra).

Protestantse Gemeente Huissen, online viering via website pknhuissen.nl, zondag 21 februari 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra.

Meer berichten