Logo gemeentenieuwsonline.nl

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Eerste zondag van de Veertigdagentijd

Op , herinnert het Evangelie aan de onderwerpen van bekoring, bekering en de Blijde Boodschap. De evangelist Marcus schrijft: “In die tijd dreef de Geest Jezus naar de woestijn. Veertig dagen bracht Hij in de woestijn door, terwijl Hij door de satan op de proef werd gesteld” (Mc. 1).)

Jezus gaat naar de woestijn om zich voor te bereiden op Zijn zending in de wereld. Hij heeft geen bekering nodig, maar als mens moet Hij door die beproeving heen, voor zichzelf, om te gehoorzamen aan de wil van de Vader, en ook voor ons, om ons de genade te geven de bekoringen te overwinnen. Deze voorbereiding bestaat in de strijd tegen het kwaad. Ook voor ons, is de Veertigdagentijd een tijd van geestelijke strijd: wij zijn geroepen door gebed aan de Boze het hoofd te bieden, om hem met Gods hulp in ons dagelijks leven te kunnen overwinnen.

Zaterdag 20 februari

St. Martinus Doornenburg: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

Zondag 21 februari ?
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders en online kinderwoorddienst
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk in Elst is te volgen via: Youtube.com (R.K. Parochie H. Maria Magdalena), www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) .

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Meer berichten