Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het resultaat van een ochtendje prikken. (foto: Elenor Arends)</p>

Het resultaat van een ochtendje prikken. (foto: Elenor Arends)

(Foto: Elenor Arends)

22 mede-Zwabbers in een lekker zonnetje

BEMMEL - Zaterdag 20 maart. Wat een prachtige opkomst, jong en oud waren weer vertegenwoordigd op deze dag.

"We konden op vele plekken opruimen. De Herckenrathweg, Ressensestraat, Zandsestraat en de parkeerplaats bij zorgcentrum Liduia zijn weer schoon. Er blijkt op deze parkeerplaats een hangplek voor jongeren te zijn. Dat leiden we af van de vele pakjes Fristi die in, op en tussen de struiken waren gegooid. En veel lege sigarettenhulzen. Triest om zoveel rotzooi achter te laten. Is niet 'chill'. Er staan afvalbakken op loopafstand, gooi je rommel daarin en laat het niet achter voor anderen.

Er is zelfs door onze Geert een heel koffiezetapparaat gevonden. Oud ijzer troffen we aan op de Zandsestraat, de gemeente zullen we hierop wijzen. En dan onnoemelijk veel plastic, blikjes en flesjes."

Iedereen had er zin in en is actief aan de slag gegaan. Bart en familie hebben zelfs een menselijke keten gevormd om sloten schoon te krijgen. Saskia kreeg een sloot melk over haar heen, toen ze dacht een leeg pak melk plat te trappen. "Dat hebben we er voor over om ons 'pareltje' weer schoon te krijgen."

"We zijn bezig om een website te maken, er is een opzetje gemaakt en die is te benaderen via de link: https://zwabbemmel.jouwweb.nl. Het is de bedoeling op deze site allerlei info te plaatsen en wat leuke foto's. Of verhalen van zwabbers van wat ze onderweg vinden of mensen die ze spreken. Googlen op zwabbemmel kan nog niet. Is een technisch verhaal. De volgende opruimactie is zaterdag, 24 april; om 09.45 uur verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel", aldus Marga Reintjens.


.

Meer berichten