Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Palmpasendienst in Gendt

GENDT - Zondag 28 maart is het Palmpasen. Vanuit het kleine kerkje in Gendt wordt er dan weer een Livestreamdienst uitgezonden. De dienst begint om 10.00 uur, maar het is ook mogelijk om de dienst op een later tijdstip terug te kijken.

Voorganger in deze dienst is ds. Anne Pier van der Meulen uit Nijmegen. Op deze zondag denken we aan Jezus, die Jeruzalem binnengaat op een ezel. Niet als een koning maar zachtmoedig, dichtbij de mensen. Het was de gewoonte dat de kinderen deze zondag met een Palmpasenstok naar de kerk kwamen en na deze dienst met hun vrolijke stokken, achter de muziek aan naar het Zorgcentrum liepen. Een oude traditie, die u misschien nog kent. Door de Coronatijd is dit niet mogelijk. De liederen tijdens de dienst worden gezongen door Carla Remijn en Jolanda Zeggelaar.

"Mocht u de dienst willen zien, dan kan dat via kerkdienstgemist.nl en dan Gendt invullen. Ook vragen we uw aandacht voor de geldinzameling. Deze keer wil de diaconie graag aandacht vragen voor 'Save the Children', een goede organisatie, die de laatste tijd veel aandacht vraagt op tv voor hun werk. U kunt uw bijdrage overmaken op NL24 RABO 034 350 0000. Hartelijk dank namens de kinderen."

Meer berichten