Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Activiteit bootcamp. (foto: Sjaak Kregting)</p>

Activiteit bootcamp. (foto: Sjaak Kregting)

(Foto: Sjaak Kregting)

Onderzoek beleving sportactiviteiten Gendt

GENDT – Afgelopen anderhalve maand heeft Walburgen Beweegt in samenwerking met Gendt Vooruit sportactiviteiten georganiseerd voor kinderen in Gendt. De sportactiviteiten waren een enorm succes en de meeste deelnemers gingen met rode wangen naar huis.

Naderhand is via sociale media een enquête verspreid waarin onderzoek is gedaan naar de beleving van de sportactiviteiten bij de deelnemers. De resultaten hiervan waren erg positief! Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

De sportactiviteiten waren een groot succes. Er zijn ruim 750 deelnemers geweest in de anderhalve maand wat leidt tot ruim 800 uur extra sporten voor deze kinderen. De glimlachen van oor tot oor op het gezicht van de kinderen tijdens de sportdagen, zien wij dan ook terug in de resultaten van de uitgezette enquête. Met een algemeen rapportcijfer van een 9,3 blijkt dat er goed werk is verzet.

De drukstbezochte activiteiten waren: klimmen en klauteren, survivalrun, bootcamp en fietscrossen. De oudere kinderen hebben interesse voor balsporten, watersporten en modernere sporten als freerunning en vechtsport. De groep jonge(re) kinderen zijn meer geïnteresseerd in scouting- en speurtochtactiviteiten. Deze ideeën geven inspiratie voor de sportactiviteiten die nog op de planning komen en die in samenwerking met de Gendtse sportverenigingen en sportaanbieders georganiseerd gaan worden. "Wij willen graag alle deelnemers die de enquête hebben ingevuld bedanken en zien iedereen graag de komende sportactiviteiten terug!"

Meer berichten