Logo gemeentenieuwsonline.nl

Regiocup Betuwse clubs

REGIO - Onlangs hebben vertegenwoordigers van de vier hoogst spelende teams bij elkaar gezeten om een plan te maken, nu het amateurvoetbal beëindigd is voor dit seizoen, om een onderlinge competitie te spelen uit te werken.

De Bataven, RKHVV, Bemmel en Spero gaan, als het in verband met Covid ‘19 weer toegestaan is, een toernooi organiseren waarbij de eerste, tweede en o19-elftallen tegen elkaar gaan uitkomen organiseren. Dat is de belangrijkste uitkomst van de ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van de betrokken clubs.

Elk team speelt drie thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden en de reglementen gaan daarvoor nog uitgewerkt worden, maar er zal rekening worden gehouden met een vriendschappelijk karakter ter voorbereiding op een nieuw seizoen waarin hopelijk alles weer mag.

Speeldagen gaan worden voor o19 zaterdagmiddag, voor het tweede elftal zondagochtend en voor het eerste elftal de zondagmiddag. Start van de competitie zal op zijn laatst zondag 2 mei moeten zijn en bepaald is dat er dan tenminste drie weken voorbereiding aan vooraf moeten zijn gegaan met het gehele team.

Hoe er dan omgegaan wordt met spelers van 27 en ouder is op dit moment nog niet duidelijk. Net zo min als dat er publiek bij aanwezig mag zijn en clubhuis weer open mag, dat wordt natuurlijk wel vurig gewenst, maar om de begrijpelijke redenen nog niet bekend voor nu. Meer info volgt zodra er meer duidelijk is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden