Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Fortgracht. (foto: Jos Peters)</p>

Fortgracht. (foto: Jos Peters)

(Foto: jos Peters)

Ooit gewandeld ín een fortgracht? Met Pasen kan het: bij Fort Pannerden!

DOORNENBURG - "Vanwege de voortdurende corona-maatregelen kunnen we helaas nog geen bezoekers in het fort ontvangen. We hebben echter iets bedacht dat wél kan: geheel corona-proof en lekker in de buitenlucht! Op zondag 4 en maandag 5 april kunt u het fort op een bijzondere manier beleven! Een unieke wandeling door de fortgracht."

De wandeling is geschikt voor jong en oud, goed ter been en duurt circa dertig minuten.
"Er is meer te zien dan u denkt! Al wandelend komt u verschillende informatie bordjes tegen met vragen en weetjes over wat u ziet. U brengt ook een bezoekje aan één van onze zeven kazematten/bunkers.
Aan het eind van de wandeling bent u heel wat wijzer over de geschiedenis van het fort en het ruim 150 jaar oude monumentale gebouw. En… u vindt de antwoorden op de vragen."


"Startpunt is de ophaalbrug voor het fort. Daar vindt u een eerste informatie bordje en is een vrijwilliger aanwezig die u toestemming geeft de gracht te betreden. Zo kunnen we het aantal mensen in de gracht te reguleren. Dan gaat u de trap af, de gracht in. U wandelt tegen de klok in."

Horeca to go
"Bent u dorstig geworden van de wandeling? Onze buiten horeca heeft die dag voor u: koffie/ thee en appeltaart to go. Speciaal voor de paasdagen is het tweede kopje gratis. Nog niet uitgewandeld? Scan de QR-code en doe de Belevingroute of loop naar het splitsingspunt van Rijn en Waal." Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu.

Meer berichten