Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Er is jaarlijks geld nodig om de beurs enigszins gevuld te houden. (foto: Sjaak Veldkamp)</p>

Er is jaarlijks geld nodig om de beurs enigszins gevuld te houden. (foto: Sjaak Veldkamp)

(Foto: Sjaak Veldkamp)

Club van 100 steunpilaar van Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Cultuurhistorie & landschap zijn dragers van de Lingewaardse identiteit en ruimtelijke kwaliteit, vindt de gemeente Lingewaard. Een particuliere stichting beheert het cultureel erfgoed Kasteel Doornenburg. Het kasteel staat in een beschermd landschap en trekt buiten de coronaperiode scholen en (internationale) bezoekers.

"Met vrijwilligers en begunstigers willen wij het erfgoed behouden voor de volgende generaties. De ‘Club van 100’ is de nieuwste steunpilaar van maximaal 100 leden. In ruil voor een donatie van jaarlijks minimaal 100 euro, staan de leden speciale aanbiedingen te wachten."

Behoud van erfgoed kan niet zonder donaties. Dankzij subsidies is vanaf vorig jaar onderhoud en een renovatie aan de gang. Maar er zijn meer zaken die aandacht vragen. Zoals onderhoud en restauratie van de collectie van Kasteel Doornenburg. Die bestaat uit waardevolle meubels en schilderijen. Ook blijven er middelen nodig voor verbetering van de publieksbeleving in en om het kasteel. Zo wordt er gewerkt aan een audiotour. Het buitengebied is constant in beweging. De kruidentuin is hiervan een goed voorbeeld.

De ‘100-leden’ krijgen tijdens reguliere openingstijden met het hele gezin gratis toegang, uitnodiging voor een aangeklede netwerkbijeenkomst met twee personen en vermelding met een speciaal schildje op onze ‘wall of fame’. "Lid te worden van de ‘Club van 100’ of meer info kan via onze website www.kasteeldoornenburg.nl/steun ons kasteel of stuur een mail naar vrienden@kasteeldoornenburg.nl."

Meer berichten