Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)</p>

Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)

(Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingWerk zoekt vrijwilligers

LINGEWAARD - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers die hen op weg willen helpen, onder andere maatschappelijk begeleiders en spreekuurmedewerkers.

Teamleider Anita Cichecka vertelt waar maatschappelijk begeleiders deze nieuwe inwoners bij helpen: 'Onze vrijwilligers helpen bij het regelen van allerlei praktische zaken en vertellen vluchtelingen over de geschreven en ongeschreven regels. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag en het leren kennen van de buurt. Nieuwe cliënten krijgen een vast contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. Het is heel dankbaar werk.'

Ook zoeken we spreekuurmedewerkers. Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen langskomen op het spreekuur van VluchtelingenWerk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken.

Vrijwilligers komen terecht in een betrokken vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma en allerlei scholing, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Uiteraard werken we coronaproof.

Interesse? Kijk dan voor al onze vacatures en voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/lingewaard of neem contact op met lingewaard@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten