Logo gemeentenieuwsonline.nl

Livestream kerkdienst Gendt

GENDT - Vanwege de nog vele coronazieken in de ziekenhuizen, acht de kerkenraad van de protestantse kerk in Gendt het niet verstandig, om op dit moment al de kerkdeuren te openen voor iedereen.

Daarom zal er op zondag 9 mei weer een Livestream kerkdienst zijn. Als u de dienst wilt volgen kan dat om 10.00 uur of op een andere dag en tijdstip via www.kerkdienstgemist.nl en dan Gendt invullen. Voorganger in deze dienst is ds. H. Kroesbergen die predikant is in Heumen. Het orgel wordt bespeeld door onze vaste organist dhr Aad den Heijer. En de zang wordt verzorgd door Carla Remijn en Jolanda Zeggelaar. Gert Jan van Wezel verzorgt de opname van de dienst.

Tijdens de dienst is er een diaconale collecte die deze keer bestemd is voor Noodhulp van Kerk in Actie. Deze keer gaat de opbrengst naar Syrische vluchtelingen in Libanon. Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf. Mocht u dit doel willen steunen, dan kunt u een gift overmaken naar de Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg NL79 RABO 0116 4443 20. Zij maken het dan over naar Kerk in Actie.

Meer berichten