Een deelnemer aan het NKS 2019. (foto: NKS)
Een deelnemer aan het NKS 2019. (foto: NKS) Foto: NKS

Geen NK Straatmuzikanten en Vrijetijdsmarkt

Algemeen

ELST - De 2021-editie van het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS, op zaterdag 19 juni is afgelast. Het muziekevenement zou dit jaar namelijk weer samen met de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe, kortweg VTM, in centrum van Elst worden gehouden. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen hebben beide organisaties besloten om de evenementen te annuleren. Voor een nieuwe datum is nu zaterdag 18 juni 2022 gekozen.

Ruim een jaar na de uitbraak van het coronavirus in ons land hebben de besmettingscijfers nog geen dalende tendens vertoond. Toch gloort er hoop. De verwachting is dat halverwege 2021 een groot aantal mensen al één vaccinatie heeft gehad. Ondanks dat ‘zonnige’ vooruitzicht heeft het bestuur van de Stichting NK Straatmuzikanten eind april, na uitvoerig overleg, een definitief besluit genomen over het NK Straatmuzikanten. Er is toen besloten een streep door het muziekevenement te zetten.

"Helaas en natuurlijk heel erg jammer. Wij willen duidelijkheid daarover geven. Vandaar ons besluit”, zegt Tonny Dulos, initiator van het evenement en tevens bestuurslid van de stichting NK Straatmuzikanten Elst. Dulos: "Even hebben wij als organisatie gedacht aan een kleinere opzet van het NKS. Maar, die mogelijkheid bleek ook niet haalbaar”

Samen met het NK Straatmuzikanten zou ook dit jaar de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe plaatsvinden. "Dat hadden wij vorig jaar na de afgelasting in principe al met elkaar afgesproken. Het concept van de Vrijetijdsmarkt past prima bij ons evenement”, vindt Paul Lapian, voorzitter van de Stichting NK Straatmuzikanten.

Uitgelicht

Digitale krant