Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voucher Lingewaard Doet voor Dorpsauto Senioren?

GENDT - Al jaren kijken we vanuit Bemmel met enige jaloezie naar onze buren in Gendt en Doornenburg. Hoe hebben ze dat allemaal zo mooi voor elkaar gekregen met die dorpsauto? Daar rijdt een auto rond voor senioren onder de naam De Wielewaal? Een auto met chauffeur voor plaatselijke ritjes, waarin het openbaar vervoer niet voorziet. En dat voor een kleine vrijwillige bijdrage!

Binnen de seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg is mede door toedoen van corona vorig jaar de idee ontstaan om soortgelijk vervoer ook voor Bemmel-Haalderen-Ressen te organiseren. Na onderzoek door HAN-studenten heeft het bestuur van de vereniging gesprekken gevoerd met diverse partijen om het plan haalbaar te maken. Inmiddels is het zo ver; uiterlijk 1 januari 2022 zal de dorpsauto gaan rijden. Vooral de organisatie en (start)financiering vragen de nodige inspanning.

Daarom wil de seniorenvereniging een beroep doen op iedereen om mee te helpen. Dat kan op een heel simpele manier. "Eerstdaags valt bij u weer een Lingewaard Doet-voucher van tien euro in de bus. Wij stellen het zeer op prijs als u uw voucher wilt geven aan ons dorpsautoproject. Dat kan door uw voucher bij één van de volgende adressen in Bemmel in de bus te doen: Gruit 13 (penningmeester), Brouwerslaan 46 (secretaris), Molenwei 4 (vicevoorzitter), Pruimenhof 7 (voorzitter), Oostervelden 34 (red. Majje), of Ressensensestraat 11 Ressen (bestuurslid) of Vicariestraat 10 Haalderen (drukker Majje). Alvast vanaf deze plaats enorm bedankt voor uw moeite en bijdrage! Mogelijk kunnen we u te zijner tijd zelfs als dankbare passagier in onze dorpsauto begroeten."

Meer berichten