Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Volkstuintje in de kas Huissen. (foto: Lisa Aleven)</p>

Volkstuintje in de kas Huissen. (foto: Lisa Aleven)

(Foto: Lisa Aleven)

Ervaring deelnemer ‘Volkstuintje in de kas’!

LINGEWAARD - "Wij kregen in januari een flyer van Jolanda en Ap Aleven, eigenaren van een tuinderij uit onze buurt, met een uitnodiging om in hun kas een volkstuintje te huren. De bedoeling was om, onder glas, je eigen groente, fruit of bloemen op biologische wijze te kweken zonder last te hebben van regen, wind en kou. Dit samen met andere hobbytuinders en, indien nodig, met professioneel advies van tuinder Ap."

"We vonden het een goed idee en ook onze dochter vond het bijzonder leuk en educatief voor haar kinderen. We besloten om op afspraak een kijkje te gaan nemen bij deze ‘volkstuintjes in de kas’. Wij hebben toen meteen een stuk van zestien vierkante meter gereserveerd.

Wij zijn pas met pensioen en zijn nu al blij met ons volkstuintje, want door de corona lockdown konden we niet veel weg en kregen nu een leuke kans om wat meer om handen te hebben. Meteen zijn we thuis begonnen met het opkweken van plantjes. Tomaten, broccoli, paprika, rode pepers, courgettes, sla- en andijvieplantjes, diverse kruiden en ook een druivenstek staan er ondertussen in ons tuintje. Als we nu naar de kas gaan nemen we geregeld een thermosfles met koffie mee om, tussen het tuinieren door even op ons bankje, onder het genot van een kop koffie rustig rond te kijken. We zien dan de keurig, nette en pas ingeplante moestuintjes om ons heen en kijken naar de hobbytuinders die met liefde hun plantjes aan het verzorgen zijn. Voor ons zijn dit momenten waarvan we erg genieten. Alles groeit heel erg hard en de eerste sla uit onze eigen ‘volkstuintje in de kas’ hebben we al gegeten!"

Paul en familie.

Volg ons op facebook

Meer berichten