Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De vier meiden die gezwommen hebben. (foto: E. Bouwmeister)</p>

De vier meiden die gezwommen hebben. (foto: E. Bouwmeister)

(Foto: E. Bouwmeister)

Jongste minioren De Ward trainen weer

GENDT - De jongste minioren van De Ward trainen weer. Nadat een aantal buitenbaden drie maanden geleden de deuren openden voor het winterzwemmen werd het voor de oudere leden alweer mogelijk om de zwemtraining te hervatten.

Tot nu toe was het voor de jongste minioren nog te koud om het water in te duiken, alhoewel ze stonden te popelen. Afgelopen zondag was het dan zover; vier van de jongste minioren hebben de eerste watertraining buiten gehad.

Het was koud en het water fris maar geen van de vier meiden had dit willen missen. Met de badmuts over de oren en de haren goed weggestopt, doken de vier stoer om 11.00 uur het water in. Bibberend zwommen ze de eerste baan maar daarna was het heerlijk genieten in het frisse water. Na een jaar van wel trainen, niet trainen, weer het water voelen en dan ook nog buiten was een hele bijzondere ervaring. De vier meiden hebben ervan genoten.

Na een half uur zwemmen werd er nog een half uur gespeeld in de speeltuin. Lekker opgewarmd was het nog tijd voor een kopje thee en een stroopwafel. Zeker voor herhaling vatbaar. De eerste vraag die de meiden dan ook stelden was: wanneer mogen we weer?

Meer berichten