Pieter Helmich staat al klaar om u te helpen. (foto: Guus Versmissen)
Pieter Helmich staat al klaar om u te helpen. (foto: Guus Versmissen) Foto: guus versmissen

De jaarlijkse Exodus-wandeltocht

Algemeen

BETUWE - Jaarlijks organiseert het Exoduscomité de Exoduswandeltocht. Deze vindt dan op de laatste zaterdag in juni plaats en is een ode aan de burgers die na de evacuatie in 1945 terugkwamen.

Corona zorgt organisatorisch voor ongemak. Om die reden is de opzet van de wandeltocht dit jaar anders. De tocht zelf zal niet op 26 juni plaatshebben, maar op zaterdag 2 oktober. Leg die datum vast als u van een mooie wandeltocht houdt.

Natuurlijk zullen sfeerbepalende elementen anders zijn. De context is anders, want op 2 oktober 1944 regende het bommen in plaatsen als Huissen en Doornenburg. Het was de tijd dat de uittocht uit de regio op gang kwam. Wij zullen hiermee rekening houden voor wat betreft entourage.

Men zal weer kunnen kiezen uit afstanden van 10, 17, 25 en 42 kilometer. De tocht voert door prachtig gebied en langs WO II markeringen. 26 juni tòch aftrap voor wandelmaand met als thema Vrijheid.

Er wordt gewerkt aan een wandelapp. De verwachting is dat velen in deze regio op vakantie zijn of nabij huis verblijven. Natuurlijk willen wij ook hen in de gelegenheid stellen de tocht te lopen. En wel op een door henzelf gekozen tijdstip en afstand in de periode 26 juni - 1 augustus.

Na inschrijving voor deze variant kan men de route downloaden en op eigen gelegenheid wandelen. Deelname in deze periode bedraagt vijf euro per persoon. Natuurlijk lokt de medaille aan het einde. Men kan kiezen voor een combipakket van tien euro.
De Brood Bar Buitenpoort in Huissen (start en finish) geeft ieder een tegoedbon van zes euro. Wandelen is gezond, educatief en gezellig. Info volgt via dit blad en exodushuissen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant