Arianne van Stichting Kandong geeft informatie aan de basisschoolkinderen van de Okkernoot in Zetten. (foto: Runak Sharaf)
Arianne van Stichting Kandong geeft informatie aan de basisschoolkinderen van de Okkernoot in Zetten. (foto: Runak Sharaf) Foto: lieke van Mullem

Stichting Kandong bouwt nieuwe leeshuisjes

Algemeen

ZETTEN - Animbar is een eilandengroep in het uiterste zuiden van de Molukken. Op een klein eilandje is een plantage waar onder meer kokosnoten, pinda’s, cassave en zoete aardappelen worden verbouwd. De seizoensarbeiders nemen gedurende de weken tot maanden dat ze op de plantage werken, hun gezin mee. De kinderen zijn dan deze hele periode verstoken van onderwijs.

Om hen toch een stimulerende en educatieve omgeving te bieden, gaat team Gandong in een bestaand gebouwtje waar ook medische zorg wordt geboden, een rumah baca (leeshuisje) inrichten met boeken voor alle leeftijden en spelletjes voor de jongste kinderen.

Basisschool De Okkernoot in Zetten gaat deze stichting helpen. Dit doen ze tijdens het Scholidairproject. Dit is een goede doelenactie voor en door kinderen met allerlei verschillende activiteiten. Zo is er is een flessen- en kledinginzamelactie.

Alle kinderen van OBS De Okkernoot zoeken sponsors omdat zij zo vaak mogelijk een hindernisbaan zullen trotseren. De kinderen van groep 6,7 en 8 starten dit jaar met een ruilhandelspel. Zij beginnen met specerijen van de Molukken en proberen dit product te ruilen voor iets van meer waarde. Deze producten worden geveild via een online-veiling voor alle ouders van De Okkernoot. Gehoopt wordt op een mooi eindbedrag waardoor er een mooie rumah baca gerealiseerd kan worden. Meer informatie staat op https://www.okkernoot.nl/scholidair.

Uitgelicht

Digitale krant