Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Instructie dynamictennis. (foto: G.J. Vink)</p>

Instructie dynamictennis. (foto: G.J. Vink)

(Foto: G.J. Vink)

Weer dynamictennissen in Gendt!

GENDT - “Na bijna 1,5 jaar kunnen we gelukkig weer terecht in sporthal Walburgen om dynamictennis te spelen. Na de eerste lock down, die duurde van 12 maart 2020 tot 18 augustus 2020, waarna we twee maanden hebben mogen tennissen, daarna ging de boel weer op slot en moesten we wachten tot 8 juni 2021 voordat we weer aan de slag mogen.”

“Omdat we onderdeel van het SWOG zijn, zijn onze leden, allemaal 50-plussers, juist zo hard getroffen in de voor hen zo noodzakelijke beweging. Op dinsdagmiddag, dinsdagavond en donderdagmiddag kunnen we weer tennissen. Hopelijk zijn onze leden goed door de coronacrisis gekomen en zijn ze niet teveel kilo’s aangekomen. We gaan eerst weer ritme opdoen, waarna een deel van onze leden zich weer gaat richten op de competitie en toernooien.”

“Voor diegenen die nog niet weten wat dynamictennis betekent, hier een beknopte uitleg: We spelen in de zaal op een badmintonveld. Gezien de kleine afmetingen spelen we met een zachte bal om zo blessures te voorkomen. Tevens is ons racket wat korter en lichter.

Het tennisnet is 85 cm hoog, net zo hoog als een normaal tennisnet, de telling is anders, wij tellen tot 21punten. Verder spelen we bij het dubbelen de bal om en om en we wisselen na vijf gespeelde punten van opslag.

Op alle speeldagen is er nog ruimte voor nieuwe spelers of speelsters, kom rustig eens kijken en speel geheel vrijblijvend een paar potjes mee, de eerste vier trainingen zijn gratis. Na afloop drinken we een kopje koffie of thee, dat is in de prijs begrepen. Kijk ook eens op de website www.dynamictennis.nl, hier kun je alle informatie over deze sport vinden.”

Meer berichten