Logo gemeentenieuwsonline.nl

Collectanten Huissen gezocht voor MS Fonds

HUISSEN - Van 28 juni tot 3 juli houdt het Nationaal MS Fonds het landelijke huis-aan huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multipie sclerose.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het twintigste en veertigste levensjaar. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. “Laat mensen met MS niet aan hun lot over wordt ook collectant zo dat de jaarlijkse collecte een succes wordt. Een avondje collecteren kost maar twee uur van je tijd.”

Collectecoördinator Annetje Geertsen is fanatiek: “Het liefste wil ik zoveel collectanten. zodat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Huissen gul geven. Aanmelden als collectant kan op 06 54224552 voor Huissen of op 010 5919839. Samen staan we sterker tegen MS.”

Meer berichten