Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Gedeelte van de zwerfafvalbrigade Huissen. (foto: Natasja Alards)</p>

Gedeelte van de zwerfafvalbrigade Huissen. (foto: Natasja Alards)

(Foto: Natasja Alards)

Zwerfafvalbrigade in Huissen

HUISSEN - “In de krant zijn we niet zo actief, maar in de praktijk des te meer. Wij zijn de zwerfafvalbrigade Huissen en we bestaan uit ongeveer dertig vrijwilligers. Iedere eerste zaterdag van de maand komen we samen in actie!”

“Afgelopen zaterdag zijn we weer op pad geweest en hebben we verschillende gedeeltes aangepakt; de Karstraat en Bergerden, de Stadswal, rondom Huissen centrum, de Loostraat, rondom OBC Huissen, afslag Huissen, oude Huissensedijk en de Ing. Molsweg. We verbazen ons iedere keer weer wat we vinden op straat of in de natuur. Van een gevulde pamper, tot kerstballen, veel blikjes en een wasmolen. Wij kijken dan ook uit naar de komst van het statiegeld op blikjes en flesjes, want dat gaat de natuur zeker gedeeltelijk helpen.”

“We zijn als team te herkennen aan de gele hesjes op straat wat soms ook mooie momenten oplevert. Van een duim omhoog in de auto, een compliment van een fietser tot een bakje koffie bij de Shell. Tevens belangstelling om mee te helpen. Dit laatste merken we met name sinds de coronatijd. Het lijkt wel of er meer ruimte is voor bewustwording. Misschien dat het afval meer opvalt omdat we met z’n allen meer in de natuur zijn. Het aantal aanmeldingen is het laatste jaar in ieder geval aanzienlijk gegroeid en daar zijn we erg blij mee. Maar de natuur blijft ons nodig hebben, dus mocht je ook af en toe een steentje willen bijdragen dan ben je welkom.

Je kunt ons vinden op Facebook (zwerfafvalbrigade Huissen) en op Instagram (zwerfafvalbrigade_huissen). Mocht je informatie willen of je aan willen melden dan kun je een mail sturen naar natasjaalards@gmail.com.”

Meer berichten