Logo gemeentenieuwsonline.nl

Schippersvereniging Sterreschans in de vaart!

DOORNENBURG - Vrijdag 4 juni mochten we, na acht maanden voor anker gelegen te hebben, weer gaan varen en bij elkaar komen in onze thuishaven het OC in Doornenburg voor een gezellige avond.

“Omdat de leden zich zolang niet meer gezien hadden, had secretaris-pennigmeester Peter gezorgd voor lekker gebak van bakkerij Van Kol. De voorzitter vertelde wat over de afgelopen maanden en de eventuele activiteiten voor de komende zomer, maar we zitten nog wel met 1.5 meter afstand onderling tot 1 september. De geplande Open-Air Mis, wat zeer betreurd werd, kan daardoor geen doorgang vinden in de eerste week van juli, er wordt gekeken voor eventueel een ander tijdstip.

Op deze avond heeft de vereniging een unieke sierklik (roerkop) gekregen van een varende familie, die vroeger op een helmstok was bevestigd en staat nu te pronken in de vitrinekast bij binnenkomst van onze thuishaven. Onze cineast Christiaan had weer gezorgd voor heel oude binnenvaartfilmpjes uit de 20-er jaren vorige eeuw. Daarna ging ieder voldaan weer naar boord.”

Meer berichten