Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bewoners vergroenen het pleintje van De Wilgenhof. (foto: Operatie Steenbreek Lingewaard)</p>

Bewoners vergroenen het pleintje van De Wilgenhof. (foto: Operatie Steenbreek Lingewaard)

(Foto: Operatie Steenbreek Lingewaard)

Bewoners Wilgenhof Gendt: ‘Groen is veel gezelliger’

GENDT - Bewoners van De Wilgenhof in Gendt gingen op 29 mei aan de slag met het vergroenen van hun straat. De voorbereidingen – Stenen eruit – waren al in december getroffen. De plantactie – Groen erin! – vond afgelopen zaterdag plaats. Een verslag.

Het campagneteam van Operatie Steenbreek Lingewaard is bij de plantactie aanwezig en vertelt over nut, noodzaak en plezier van een groene leefomgeving: regenwater zakt makkelijker weg in de grond, groen zorgt voor koelte bij warme dagen én is goed voor vogels en vlinders. Voor elke deelnemer is er een plantje voor de eigen tuin.

Blij mee

Bewoonster Francoise van de Kamp is er blij mee: “Ik vind het een superactie. Groen oogt veel gezelliger.” Haar buurvrouw Sanne Spoeltman is ook positief: “Leuk, een beetje groen!” Bewoonster Femke van der Glas vindt het vooral heel gezellig om samen te werken.

Goed voor buurt

Iets verderop, in het stukje straat achter het pleintje, wonen Wilbert en Mariës Lammers. “Ik denk dat het goed is voor de buurt om dit samen te doen. Het planten én het bijhouden.” Haar man vult aan: “Daarom hoop ik dat een volgende keer iedereen meedoet!”

Wijkplatform

De Steenbreek-actie is een initiatief van Wijkplatform Molenwijk-Dries. Naast gebiedscoördinator Dianne Bosma van de gemeente Lingewaard is ook Barry de Vries van het platform aanwezig. Hij vertelt dat er vorig jaar eenzelfde plantactie was in zijn eigen straat, de Berkhof. “Als andere straten in de wijk ook willen vergroenen, horen wij dat graag.” (www.steenbreeklingewaard.nl)

Meer berichten