Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jonge onderzoeker. (foto: Polderbende IVN RijnWaal)</p>

Jonge onderzoeker. (foto: Polderbende IVN RijnWaal)

(Foto: Polderbende IVN RijnWaal)

Slootjesdagen IVN RijnWaal

BEMMEL - IVN RijnWaal doet dit jaar ook weer mee aan de landelijke slootjesdagen op 12 en 13 juni. Op deze dagen kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar onderbegeleiding van IVN-gidsen het leven in de sloot leren kennen.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot.

“Dus laarzen aan, dan gaan we met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten aan de slag! Op 12 juni staan onze gidsen om 14.00 uur klaar op de hoek Wardstraat/Dijkstraat in Bemmel en op 13 juni om 14.00 uur bij het wijnfort, Bemmelseweg 4, Nijmegen (Lent).”

Omstreeks 16.00 uur zullen beide evenementen afgelopen zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Een vrijwillige bijdrage is welkom, daarmee kunnen gesneuvelde netjes worden vervangen. “Voor beide activiteiten willen we graag dat je je van te voren aanmeldt via telefoonnummer 06 40945401 (Annelies Stokkel), liefst tussen 19.00 en 21.00 uur.”

Meer berichten