Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De kinderen spelen heerlijk met Lego... (foto: Runak Sharaf/unspash)</p>

De kinderen spelen heerlijk met Lego... (foto: Runak Sharaf/unspash)

(FFoto: Runak Sharaf)

Kinderen opvoeden gaat vanzelf? Niet altijd! SWL helpt gezinnen graag!

LINGEWAARD - Het opvoeden van kinderen gaat niet vanzelf: het vraagt veel tijd en energie van ouders. En dat 24-7! En soms wordt het je als ouders wel eens te veel, om wat voor reden dan ook. Ieder gezin maakt wel eens zo’n periode door waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Klinkt dit als herkenbaar? Dan kan Stichting Welzijn Lingewaard jou en je gezin ondersteuning bieden.

“Onze hulp is gratis. Wij helpen je met vragen als: hoe kom ik tot rust en maak ik weer tijd voor mezelf? Hoe kan ik met het gedrag van mijn kind omgaan in een nieuwe fase van peuter of puber? De afdeling Gezinsondersteuning van SWL koppelt een vrijwilliger met opvoedingservaring aan jou. Die komt aan huis en biedt een extra steuntje in de rug.

Want wat is het fijn om je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die naast je staat. Iemand die tijd en aandacht voor je heeft, met je meedenkt over de opvoeding van je kind(eren) en die extra handen kan bieden, ook bij praktische zaken. Dat geeft weer lucht en grip op de situatie. Wij hebben geen wachtlijst.

Gezinondersteuning is ook beschikbaar voor gezinnen met kinderen met AD(H)D of een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). Alle vrijwilligers worden zorgvuldig voorbereid en werken met een VOG. Wil je meer informatie over wat een vrijwilliger voor jou kan doen? Neem dan contact op met Anita Blom a.blom@swlingewaard.nl of bel/app 06 83580598.”

Meer berichten