Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 20 juni om 10.00 uur is er weer een kerkdienst in Gendt in het kerkje aan de Torenlaan. Omdat de coronamaatregelen versoepeld zijn, is deze dienst weer beperkt toegankelijk. Men dient zich wel op te geven vóór zaterdag 19 juni bij de voorzitter van de kerkenraad, Gerrit Visser, 06 51945805. Indien u een kwetsbare gezondheid heeft, raden wij u aan om de dienst online te volgen via kerkdienstgemist.nl.

Voorganger in de dienst is Ds. Els de Clercq uit Angeren. Deze dienst is een vervolg op de dienst in Angeren van 13 juni, waar uit Johannes 4 vers 3 – 19 gelezen werd en het thema ‘Ontmoeting van hart tot hart’ was. Het thema van de dienst op 20 juni is ‘Verschillen, hoe ga je ermee om?’. “ Aan de hand van de Bijbeltekst, die we lezen, denken we hierover na. De tekst op 20 juni is uit Johannes 4 vers 20 – 26. Ook als u de dienst in Angeren gemist hebt, bent u natuurlijk van harte welkom!”

De diaconale collecte tijdens de dienst is voor Noodhulp in Griekenland. Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan en Iran via Turkije op de Griekse eilanden, waaronder Lesbos. U hebt vast de schrijnende situatie daar wel eens gezien. Hier wacht hen vanwege lange procedures een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt organisaties die hen opvangen, begeleiden en onderwijs aan de kinderen geven. U kunt uw gift ook overmaken naar het rekeningnummer van de Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg NL79 RABO 0116 4443 20. Zij maken het dan over aan Kerk in Actie.

Meer berichten