Ilse in 't Groen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen LG 2021, Sportpark Valkenhuizen in Arnhem. (foto: Arno Brinkman) Foto: Arno Brinkman

Vier NK-medailles voor schutters Op de Korrel

BEMMEL - Het weekend van 26 en 27 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtpistool en -Geweer Staand verschoten voor het jaar 2021. Wegens coronamaatregelen in aangepaste variant. Echter, dat deze wedstrijd geschoten kon worden was uniek.

In plaats van de normaliter dertig geplaatsten, waren er nu twintig genodigden per categorie. Bij de junioren minder en tot beschikbaarheid, maar de beste schutters werden uitgenodigd. Vanuit Op de Korrel waren er een aantal genodigden die door omstandigheden niet deelnamen, maar uiteindelijk verschenen er acht leden van de Bemmelse vereniging op hun 10-meter-schietpunt. En niet onverdienstelijk!

Een gouden medaille werd door Frank Streng in de wacht gesleept, door eerste te worden bij de Luchtpistool Veteranen Heren. Met een riante voorsprong na het eerste setje schoten, wist hij de finale te winnen.

Richèl Rensen en Kees Ouwehand kwamen uit in de categorie Luchtgeweer Heren, waarbij Kees als dertiende wist te eindigen. Richèl behaalde een negende plaats, waarmee hij net buiten de finale viel. Tevens 9e werd Leny Huisman, uitkomend bij de Luchtgeweer Dames, waar medelid van schietvereniging Op de Korrel Ilse in ’t Groen een bronzen medaille in de wacht wist te slepen.

Bij de Junioren B Dames eindigde Sasha Wolters op een vijfde plaats. Elianne Haas plaatste zich als vierde voor de finale, maar wist hier het zilveren eremetaal te behalen.

De gouden medaille bij de Junioren A-Heren ging na een spannende finale in het laatste schot naar Jeff van Venrooy.