Logo gemeentenieuwsonline.nl

Langzaam op stoom met Lingewaards Mannenkoor

HUISSEN - Dinsdag 6 juni 19:45 uur: lachende gezichten in het Museon aan de Muntstraat 19. Voorzichtig is het corona-stempel eraf: we mogen elkaar weer een hand geven, hoesten in de elleboog, blije gezichten en voorzichtige vakantieverhalen. 

Het bestuur heeft alles dik voor elkaar: op de vloer van de muziektempel staat merktekens met nummers erop. Onze dirigent, Arno Vree, heeft de opstelling van de mannenstemmen er in getekend en we staan klaar om los te gaan! Na wat fröbelen met intonatie-oefeningen (en dat vind ik zelf al heel mooi klinken) worden er een paar weggezonken stukken uit de vroege musicalwereld tevoorschijn gehaald. De moeilijkheid hiermee is dat iedereen deze stukken uit z’n hoofd kent, maar niet de vierstemmige uitvoering! Maar de mannen zijn allemaal heel gelukkig en zien alvast vooruit naar komende optredens!

De Lingewaardse Stem is het Clubblad van het mannenkoor. Er staan artikelen in over te zingen nummers, componisten, stijlen, achtergrondinformatie et cetera. Maar er staat ook een artikel in over de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. “Hoe je aan deze verhalen kunt komen? Wordt donateur, wordt sponsor, doe eens enthousiast en meld je aan, dan zorgen wij vier maal per jaar voor een nieuwe belevenis! Verrijk je leven, heren. Doe eens gek, bel onze secretaris, Theo Vermaas, 026 3257408 of uw scribent onder nummer 06 53966931. We zien en horen jullie graag!”

Meer berichten