Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bijna 13.000 euro voor Roparunteam-031

ELST - Wow, enorm, jeetje wat een fantastisch eindbedrag! Allemaal juichkreten van Roparunteam-031 toen ze het eindbedrag hoorden van de sponsorloop, gehouden door basisschool De Elstar uit Elst.

Door de corona is de sponsorloop door de school zelf georganiseerd, zonder dat daaraan ruchtbaarheid naar buiten toe is gegeven. Directe aanwezigheid van ouders en of sponsoren was nou eenmaal niet mogelijk. En dan toch, in deze tijd is door de schoolkinderen een sponsorbedrag van 12.993,20 euro bijeen gelopen. Vol enthousiasme, glunderend, zonder oponthoud zijn de rondjes gelopen. Voor het goede doel: samen kanker de wereld uithelpen.

Teamcaptain Peter van Dalen kon zijn geluk niet op toen hem, op afstand, de cheque virtueel werd overhandigd. De kinderen konden niet alleen lopen, maar ook een wens in de Roparun-wensboom hangen. Een wens voor een gezin, uit hun familie- of bekendenkring, dat geconfronteerd wordt met de rotziekte kanker. Twee gezinnen kunnen komende weken een ‘ontspan-weekend’ tegemoet zien.

Roparun in dit coronajaar

In oktober wordt de Roparun, in haar geheel, in Nederland gehouden. Er wordt dus niet zoals gebruikelijk van Parijs naar Rotterdam gelopen, maar vanuit Landgraaf door Limburg en een deel van Brabant. In totaal 300 kilometer.

Hiervoor is Team-031 nu volop met de voorbereiding bezig, zowel in fysieke als in financiële zin. Wat dat laatste betreft, worden de komende maanden nog acties gevoerd om geld in te zamelen. Geld dat nodig is om kankerpatiënten, in hun akelige leven, wat levensplezier te kunnen geven.

Meer berichten