Tijs voert Mais en Mees. (foto: Jackelien)
Tijs voert Mais en Mees. (foto: Jackelien) Foto: Jackelien

Inloopochtend dierenweide Slingerbos voor nieuwe vrijwilligers

Algemeen

HUISSEN - Dierenweide Slingerbos in Huissen zoekt nieuwe vrijwilligers. Daarom organiseert de weide op zaterdag 17 en dinsdag 20 juli tussen 09.30 en 11.00 uur een inloopochtend om meer te vertellen over het vrijwilligerswerk.


“Mensen denken vaak dat ze het te druk hebben voor vrijwilligerswerk, maar we denken graag mee. Iedereen kan zelf bepalen hoe vaak  ze zich willen inzetten. In overleg is er veel mogelijk, want we zijn blij met alle hulp die we krijgen”, vertelt bestuurslid Jackelien Matthijssen. “We zijn al blij als iemand één keer in de week in de ochtend of middag kan helpen. Mensen die wat minder vastigheid willen, zijn welkom op onze reservelijst. Zij kunnen dan inspringen als een andere vrijwilliger niet kan.”

Van gastvrouwen tot klussers
“We zoeken bijvoorbeeld gastheren en gastvrouwen, zodat we vaker open kunnen. Want we willen graag op regelmatige basis open voor publiek, maar we hebben wel iemand nodig die toezicht houdt”, legt Matthijssen uit. Ook heeft de weide dierenverzorgers nodig voor de varkens, kippen, geiten, schapen en pony’s. En natuurlijk zijn klussers altijd welkom. “Dit is een plek voor iedereen die van aanpakken houdt, het lekker vindt om buiten te zijn en graag met dieren bezig is. Zelf draai ik samen met mijn zoon Tijs van elf de zaterdagochtend dienst, elke vorm van hulp is dan ook welkom en voor elke leeftijd is er wat te doen. Zo is de dierenweide echt een plek voor en door inwoners van Lingewaard.”
 

Uitgelicht

Digitale krant