Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Hanni Bouwman, Frank Jeurissen, vrienden van Huissen bieden de ornamenten aan de voorzitter Hugo Vermaas. (foto: Harry ten Have)</p>

Hanni Bouwman, Frank Jeurissen, vrienden van Huissen bieden de ornamenten aan de voorzitter Hugo Vermaas. (foto: Harry ten Have)

(Foto: Harry ten Have)

Nieuwe ornamenten voor gildenvaandels

HUISSEN - Zondag 4 juli was er ledenvergadering van de Huissense gildebroeders. Bij aanvang van de vergadering waren ook ‘De Vrienden van Huissen’ aanwezig, voorzitter Frank Jeurissen, en secretaris Hannie Bouwman. 

Frank vertelde, dat de gilden een tijd geleden bij hem waren geweest voor twee nieuwe ornamenten voor op de standaardvaandels. Hij vertelde, dat verschillende bedrijven er aan mee hebben gewerkt. De  kosten voor het vervaardigen van de ornamenten kwamen voor rekening van De Vrienden van Huissen. Het zijn twee zeer mooie ornamenten in de vorm van de Huissense zwaan, en ze zullen straks weer trots op de standaardvaandels staan. 

Tijdens deze vergadering werd ook medegedeeld dat dit jaar weer de Huissense kalender zal verschijnen, er is geen Huissense dag, maar wel een boekenmarkt. De Huissense kalender 2022 is dan ook te koop tijdens de boekenmarkt, bij het stadsmuseum Hof van Hessen. Daar is tevens de expositie over de Huissense gilden ‘Oud maar springlevend’. Beslist de moeite waard om deze expositie te bezoeken. (www.gildenhuissen.nl)

Meer berichten