Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 18 juli is er een kerkdienst in het kerkje van Gendt aan de Torenlaan. Omdat deze kerk niet zo groot is, kunnen er niet meer dan dertig personen de dienst bijwonen. U kunt de dienst ook online rechtstreeks volgen via www.kerkdienstgemist.nl en dan Gendt invullen. 

Ook op een later tijdstip is het mogelijk de dienst nog te bekijken. Voorganger in deze dienst is ds. Swinkels-Braaksma uit Nieuwegein, predikant in Ophemert bij Tiel. Het is de eerste keer dat zij voorgaat in Gendt.

De diaconale collecte is bestemd voor SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) Dit is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen over de hele wereld. Vervolging heeft impact in het leven van christenen. Deze impact verschilt per situatie. SDOK steunt hen en geeft de hulp die zij nodig hebben. Ook moedigen we deze christenen aan om trouw te blijven in hun geloof.

De hulp bestaat uit gezinsondersteuning, wanneer christenen vanwege hun geloof in de gevangenis terecht komen. En medische hulp indien vervolgden mishandeld worden. Ook krijgen de gezinnen financiële en pastorale hulp en een veilig onderkomen. “Als u de SDOK wilt ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. SDOK. Wij zullen het geld dan overmaken.” Na de dienst wordt de expositie van schilderijen van Albertus Wolters geopend. 

Meer berichten