Marieke Peperkamp met de Floris Award. (foto: Maaike Kool)
Marieke Peperkamp met de Floris Award. (foto: Maaike Kool) Foto: Maaike Kool

Floris Award voor onvermoeibare Marieke Peperkamp

Algemeen

DOORNENBURG - Vasthoudend, scherp oog voor detail en onvermoeibaar. Met deze instelling heeft Marieke Peperkamp de Floris Award van Kasteel Doornenburg ontvangen. Een jaarlijkse onderscheiding die het bestuur toekent aan een vrijwilliger die een bijzondere betekenis heeft voor het kasteel. 

Dat Marieke Peperkamp de award ooit zou krijgen was voor de vrijwilligers eigenlijk geen discussie. Ze moest het krijgen! Als coördinator mengt Marieke zich in tal van activiteiten, weet voorzitter Menno Tillema uit ervaring. Als het moet Iedereen kent Marieke Peperkamp. “Vasthoudend, scherp oog voor detail, onvermoeibare inzet zijn kernwoorden die bij haar passen.” De coördinator gidsengroep en kassamedewerkers houdt ervan om alle touwtjes in handen te hebben, voegt hij er vrolijk aan toe. Haar ultieme doel is Kasteel Doornenburg zo lang mogelijk open te houden. Juist in de afgelopen coronaperiode kwam dat stevig naar voren. Ze motiveert iedereen om daar aan mee te werken en het kasteel zo veel mogelijk open te houden. Menno Tillema is helder. “Om haar onvermoeide inzet verdient ze de Floris Award.”

Marieke: “Het vertellen van de vele verhalen die ons kasteel rijk is, de interactie en nieuwsgierigheid van de mensen die je rondleid geeft mij veel energie. Kasteel Doornenburg is voor mij het ‘Floriskasteel’, een ‘familiekasteel’, een kasteel met veel geschiedenis. Deze Floris - award  is niet alleen voor en van mij maar voor alle vrijwilligers die op een geweldige manier een steentje bijdragen aan het instant houden van dit prachtig stukje erfgoed!”

Uitgelicht

Digitale krant