Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Leo is er helemaal klaar voor, gewapend met stok en fietskar. (foto: Marga)</p>

Leo is er helemaal klaar voor, gewapend met stok en fietskar. (foto: Marga)

(Foto: Marga)

Gemeente Lingewaard: Bedankt!

BEMMEL - We bedanken de Gemeente Lingewaard voor de kleine attentie die we als ZWAB mochten ontvangen in de vorm van een kadobon.

“Op 24 juli 2021 zijn we op pad gegaan om zwerfvuil te ruimen. Ondanks de vakantieperiode was de opkomst toch behoorlijk. Gelukkig was ook de jeugd vertegenwoordigd. Antoon kwam met Olivier en Emma en ook Bart nam de kleindochters weer mee. Jos ging op pad met de peukenzuiger op zijn rug en wat niet in de zuiger kon, raapte Marga met de knijper op. Halverwege de route moest de stofzak even geleegd worden en toen zagen we  hoeveel peuken we hadden opgezogen. Onvoorstelbaar wat de rokende mens van zich af gooit. Terwijl er toch overal prullenbakken staan waar de ongezonde troep in gedeponeerd kan worden. Leo en Saskia hadden er heel veel zin in, die gingen op pad met de lange prikstok en de fietskar, richting de A15 en de Linge. Twee uur later kwamen ze terug met vier volgepakte vuilniszakken. En Saskia had nog een volle zak achter op haar bagagedrager staan. De moeite waard dus. 

Bart ging met de kleinkinderen het dorp in, Cees en Jeannette gingen naar het Kinkelplein om daar het hanghonk schoon te maken. Jan nam de Groenestraat voor zijn rekening. Jos en Marga gingen richting Gouden Appel. Antoon en Marjo zijn de hele Herckenrathweg, tot aan de BP en bij het OBC afgestruind. De opbrengst was behoorlijk. Bemmel ligt er nu weer even netjes bij en we hopen dat dat wel zo even blijft. De volgende actie staat gepland op zaterdag, 28 augustus. Kom ook dan! En kijk eens op: zwabbemmel.jouwweb.nl, met leuke foto’s en verhalen.”

Meer berichten