Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bever. (foto: Herman Hendriks)</p>

Bever. (foto: Herman Hendriks)

(Foto: Herman Hendriks)

Bevers spotten in de Gendtse Polder met IVN

GENDT - Dit jaar is het zeker niet de droogte, zoals we deze de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt, de spelbreker. Het hoge water in de grote rivieren staat nog nadrukkelijk op ons netvlies. We herinneren ons de afgelopen maand waarin ook voor de Waal er een uitzonderlijk hoge waterstand, voor de tijd van het jaar, werd voorspeld.

Heeft dit invloed gehad op de bever populatie en in het bijzonder de populatie in de Gendtse polder? Anders gezegd is dit nu de spelbreker voor het spotten van de bever in het gebied. Deze vraag en ook anderen gaan we deze avond proberen te beantwoorden. De tocht zal vooral bestaan uit geduldig turen richting het water en van struinen zal dus maar heel beperkt sprake zijn. “We hopen dan ook dat we deze avond de bever of zelfs meerdere bevers voor hetzelfde netvlies krijgen. Wel zullen we sporen laten zien en zal er volop achtergrond informatie over deze prachtige en machtige knager gegeven worden. Ik hoop u te mogen begroeten op 25 augustus. Het verzamelen is bij de dijk ter hoogte van ‘De kommerdijk’ aan de afrit Waaldijk – Polder, richting steenfabriek Rodruza in Gendt. Om 19:30 uur start de tocht van anderhalf tot twee uur. Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden.

Tip: Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee. Aangezien de zon omstreeks 21.00 uur ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.

Meer berichten