Stoppende teamleider Geert Berends ontvangt T-shirt.
Stoppende teamleider Geert Berends ontvangt T-shirt.

Stoppende teamleider damvereniging VBI in het zonnetje gezet

Algemeen

HUISSEN - Na vijf jaar een uitstekende teamleider te zijn geweest van het tweede team van Damvereniging VBI stopt Geert Berends met ingang van het komende seizoen wegens gezondheidsredenen met deze taak. De spelers van zijn  team lieten dit niet ongemerkt voorbij gaan en boden hem een T-shirt aan met teksten en afbeeldingen die erg op hem van toepassing zijn.


Het meest in het oog springt de tekst: ‘We winnen (en verliezen) met z’n allen’. Natuurlijk is ook de winnende combinatie die Geert in 1992 tegen damgrootmeester en ex-wereldkampioen Shchegolev uithaalde op het shirt afgebeeld. Mede-initiatiefnemer Joost Hendriksen: ‘Geert weet mensen een hart onder de riem te steken, ook als je een keer een mindere wedstrijd speelt.’

Geert wist in de afgelopen vijf jaar een brug te slaan tussen de jongere dammers en de oude rotten in het vak. Hij was er ook erg content mee dat het T-shirt was ontworpen en bedrukt door Team Dubbeldruk uit Huissen, een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en onderdeel van De Betuwe Dagbesteding.

Uitgelicht

Digitale krant