Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Dick van Altena. (foto: Henri&euml;tte Hoffs)</p>

Dick van Altena. (foto: Henriëtte Hoffs)

(Foto: Henriëtte Hoffs)

Dick van Altena in kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 11 september geeft Dick van Altena twee concerten, er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor tickets ga naar ‘Agenda Kasteel Doornenburg’.

Van 1977 tot eind 2005 is Dick van Altena (1957) hét gezicht en vooral hét geluid van de legendarische country band (The) Major Dundee (Band). Tevens staat zijn naam als schrijver onder talloze liedjes van Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen.

Zijn discografie beslaat inmiddels 32 albums waarin Dick zich niet alleen beperkt tot het Nederlands- en Engelstalige (country) repertoire. In zijn oeuvre nemen namelijk de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in.
Dick van Altena was een van de hoofdpersonen in de RTL reeks ‘Derksen on the road’ (2014) en vierde onlangs zijn 40-jarig muziekjubileum (2017) met uitverkochte concerten en een TV documentaire.


Dick van Altena, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door muziekkenners én fans als geniaal wordt omschreven. In zijn Nederlands- en Engelstalig repertoire nemen de streektaalliedjes over ‘zijn’ Betuwe een steeds prominentere rol in.
Voor onder andere zijn werk als ‘ambassadeur’ van de countrymuziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van ruim 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten